lauantai 28. maaliskuuta 2015

My anxieties have anxieties

Sain leikkauskertomuksen Tampereelta. Siinä luki että ovat diagnosoineet minulta myös endometrioosin. Taas yksi asia josta kukaan ei ajatellut ääneen mainita? Tekstissä puhuttiin endometrioosipesäkkeistä niin meikäläinen maallikkona meni heti paniikkiin että pesäkkeet = syöpä? Että nytkö sitä on sitten pitkin vatsaakin? Noh, itse sitten (vaihteeksi) googlasin, että "endometrioosi on kohdun limakalvon pesäkesirottumatauti. -- Pesäkkeet aiheuttavat kudokseen kroonisen tulehdusreaktion. -- Endometrioosi on yleinen sairaus, joka esiintyy noin 10%:lla naisista, mutta sen syytä ei tunneta. -- On mahdollista että endometrioosipotilailla elimistön normaali immuunijärjestelmä on jollakin tavalla häiriintynyt mahdollistaen endometrioosin kehittymisen." Muuten vissiin ihan vaaraton tauti MUTTA aiheuttaa myös lapsettomuutta. No ehkä ei ollut sitten tässä vaiheessa enää tarvetta kertoa potilaalle 'kun siitähän tulee kuitenkin kohta lapsensaantikyvytön'? Aiheutti eilen taas vähän ärinää ja murinaa.

Tablettilääkitys alkoi maanantaina ja olen koko viikon pelännyt että milloin sivuoireet iskevät, ihan hirveä ahdistus ollut päällä koko ajan. Nyt kuulemma kun viikko tulee täyteen, voi oireita alkaa odotella. Kääk. Toistaiseksi ei ole kyllä ollut mitään kummempaa voinnissa, tänä aamuna heräsin pahaan oloon (join eilen illalla puoli lasia viiniä?) mutta sekin meni ohi. 

Hoitosuunnitelma on nyt se että 'huijataan' soluja vaihtelemalla lääkitystä parin kuukauden välein. Eli 2kk tablettia, 2kk sytoja ja niin edelleen. Kuulemma Bostonin päässä ollaan optimistisia että kasvun pysäyttämisen lisäksi tällä kombinaatiolla voitaisiin myös saada olemassa olevia pesäkkeitä pienenemään. Jee! 

Päivän ahdistuskohtaus ylitetty ja illalla siskojen juhlat. :)


4 kommenttia:

  1. Jostain syystä klikkasin suosikeista tämän blogin auki ja mitä silmäni näkevätkään : (
    Olet tosi teräsnainen kun jaksat niin hyvin kuin mahdollista kohdata näitä täysin kohtuuttomia asioita ja vieläpä käsitellä niitä mielessäsi.
    Itsellä myös kokemusta vmäisestä kasvista, omani aiheuttaa mystinen geenivirhe, jota yritetään selvittää parhaillaan.
    Hyvä, että saat parasta mahdollista hoitoa ja sulla on tosi hyvät mahdollisuudet saada monta kivempaa synttäriä kuin Bostonista viettämäsi ja vieläpä ehkä lapsiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja isot tsempit myös sinulle! :)

      Poista
  2. Hei Teräsnainen
    Haluan vielä kiittää, että löysin blogisi kautta aiemmin harvinaisen kanssasisareni, jonka kanssa voin nyt jakaa sairauteen liittyviä sattumuksia ja arjen kuulumisia. Miten sinä voit nyt? Saathan olla kotona? Minulla alkoikin juuri kuukauden eristys syöpäosastolla kantasolusiirron vuoksi. Vasta kerran puklasin aamulääkkeet pihalle. Ihan hyvä saavutus, ottaen huomioon että oksennan puutikunkin kurkkulääkärillä :)
    t. Sanna Rajala Ps: Wear your tragedies as ARMOR, not chackles

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sanna! Kovasti voimia sinne eristykseen! Täällä pidetään peukut pystyssä :) ja ihan mahtavaa että löysit vertaistukea tätä kautta, on niin eri juttu puhua jollekin joka on kokenut tai käy juuri läpi samaa.
      Olen ollut kotona ja vielä ihan töissäkin käynyt, kroppa on sietänyt yllättävän hyvin lääkkeitä. Sitten kun sytot alkaa niin varmaan jaksaakin vähemmän.. Mutta sen näkee vasta sitten. Kuukausi vielä luvassa tätä suun kautta otettavaa ennen sytoja.

      Poista