perjantai 8. marraskuuta 2013

Ruoka naisen tiellä pitää


Teinpä tänään post-tumor-elämäni ensimmäisen kerran brekkaria itselleni! Huikea saavutus ja tunne, hahaa! Ja hyvä aamupala, tietysti. Kokkailin lemppariaamiaiseni, proteiini-pancaken, jonka ravintosisältö kantaa pitkälle päivään. Löysin reseptin alun perin jostain Pinterestin 
(harvinaisen koukuttava media muuten!) syövereistä, ja muokkailin itselle sopivaksi:


1/2 banaani
1 kokonainen kananmuna
1 valkuainen
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
suolaa
kanelia

Mukaan voi sekoittaa oman maun mukaan melkein mitä tahansa, ja osan hiutaieista voi korvata esimerkiksi Lucumalla tai muilla super-tuotteilla esim. CoCoVi:sta.

Sitten vaan koko homma sekaisin blenderissä ja pannulle paistumaan. Ohjeen mukaan pancake paistetaan kookosöljyssä, mutta päätin että aivokasvainpotilas saa vähän fuskata ja paistoin koko homman rehellisesti Oivariinissa.
Päälle sopivat erilaiset marjat, itse kaivoin pakkasesta mansikoita ja mustaviinimarjoja. Pirullisia tosin nuo pyöreänmalliset marjat kun tykkäävät pomppia herkästi pitkin lattioita..! Siinä sitten tämä koordinaation riemuvoitto konttaili ympäri keittiötä karkulaisten perässä..
Sisko nauroi kippurassa kun istuin uskollisen Ferrarinpunaisen rollaattorini (joka myös Maukka the Liisuri-Batmobilina tunnetaan) päällä ja kääntelin lättystäni.. Ovela ruuankuljetin muuten myös tuo kyseinen kapistus, lautanen vaan kyytiin ja matka keittiöstä makuuhuoneeseen sujuu - noh, ainakin melkein - kuin tanssi.

Ps. Eilen päästäni kiskottiin irti 23 metallihakasta (ja tukko hiuksia), eli Halloween-vetskari on poissa! Nyt jäädään odottelemaan että hieno koneella sheivattu niskajakaus kasvaa umpeen.
Illalla luvassa Despicable Me -leffamaraton kera rakkaiden minionien!

Terkuin,
Teräsleidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti