maanantai 11. marraskuuta 2013

Hoitoihin valmistautumista


Viikko alkoi konsultaatiokäynnillä Meilahden sädehoitoklinikalle. Kyllä sitä tuntee itsensä sairaaksi kun vastaan tulee kaljupäätä toisen perään.. Huomasin myös olevani selkeästi nuorimpia potilaita, keski-ikä klinikalla oli reilusti yli viidenkymmenen. Olen kuitenkin päättänyt asettaa syöpä-sanan pannaan, siihen sisältyy niin negatiivisia konnotaatioita. Samaa sanoi viereisessä sängyssä sairaalassa ollut 45-vuotias myöskin aivokasvainleikkauksesta toipuva nainen. Yhteistuumin totesimme että puhumme mieluummin kasvaimesta tai "pitkäaikaisesta aivosairaudesta", kuten hänen lääkärinsä oli todennut. Muuten käynnistä jäi positiivinen mieli, henkilökunta oli todella mukavaa ja selvisin koko koettelemuksesta sekä matkoista voimatta pahoin, woop! Tällä hetkellä autossa istuminen on nimittäin pahinta mitä tiedän..

Hoitosuunnitelma on seuraavanlainen: 4 viikkoa perussädetystä selkäytimeen sekä koko pään alueelle, ja sen jälkeen vielä 2 viikkoa täsmähoitoa leikkausalueelle. Näin ollen minulta jää valitettavasti väliin perheen uudenvuoden etelänreissu, snif.. Olin jo kuvitellut itseni altaan reunalle jättimäinen lierihattu päässä. Onneksi ihanat ystäväni lupasivat välittömästi järjestää minulle uudenvuoden bileet täällä Suomessa rantateemalla!

Huomenna on uusi visiitti klinikalle, vuorossa on tietokonetomografia ja magneettikuvaus viimeisimmän tilanteen kartoittamiseksi. Lisäksi minulle tehdään jonkinlainen vartalomuotti sekä pään maski joiden tarkoituksena on pitää selkäranka ja pää paikoillaan hoitojen ajan. Lääkäri lupasi kysyä muotintekijältä josko maskiin olisi mahdollista tehdä reikä ponnarilleni. Pitkä tukka nimittäin saattaa aiheuttaa maskin liikkumista, ja hoitojen ajan tulee pysyä äärettömän paikoillaan. Jollei mitään luovaa ratkaisua keksitä, niin minusta tulee ainakin hetkeksi lyhyttukkainen. Ystäväni kuitenkin vinkkasi että lyhyt tukka on tämän hetken ehdoton julkkistrendi: http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/art-1288618685062.html. Lääkäri ei myöskään uskaltanut luvata ettei tukkani harvenisi tai ottaisi jopa hetkellisesti hatkat ainakin leikkausalueelta. Mutta päätin että jos näin käy niin otan mallia Sinkkuelämää-sarjan Samanthalta ja hankin jonkin aivan ylilyövän peruukin. Tai kompensoin jättimäisillä korviksilla!


 Ps. Terapia-minihevonen Kirppu lähettää terveisiä!


xoxo,
Steelwoman

1 kommentti:

  1. You can do it muru. <3 Suosittelen sitä Samanthan afro-lookkia, se oli foxy! ;) Paljon paljon tsemppiä hoitoihin ja ilmoittele, jos tarvit tukea - henkistä tai ihan sitä perinteistä kädestä pitämistä. :)

    VastaaPoista